Spenatgryta

Busenkelt veganskt recept fullproppat av C-vitamin, järn och proteiner. Notera att jag är ensamboende och luspank, så allt är enkelt och billigt. Räcker heller inte laget runt om man inte multiplicerar mängden ingridienser med antalet personer.
Toves spenatgryta:
1 burk sojabönor, kikärtor eller annat gott
1 röd paprika
Valfri mängd djupfryst hackad spenat
en skvätt av Zetas raps- och linolja med citronsmak
salt och peppar
Tina spenaten i kastrullen, så mycket du känner att du vill ha. Smaksätt med salt, peppar och citronoljan. Tillsätt bönorna och låt puttra en stund. Skiva sedan paprikan och lägg upp det lite fint. Kan med fördel serveras med matvete eller bulgur.
Röd paprika är väldigt rik på C-vitamin, vilket hjälper kroppen att ta upp järnet i spenaten. Använd aldrig mjölkprodukter i matlagningen tillsammans med spenat då detta försämrar upptaget av järn. Så drick vatten till, och njut! Smaskens. Går på kanske sju minuter att tillaga.
Kommentarer
Trackback